• Een halve hokkaido pompoen
  • Een winterpeen
  • Een rode ui
  • Een stengel bleekselderij
  • Een blokje groentebouillon
  • Een theelepel italiaanse kruiden(gedroogd)
  • Een handje verse koriander
  • Verse peterselie
  • 500ml water
  • Zout & Peper naar smaak
  • Magere yoghurt

Snijd alle groenten in stukjes en doe ze in een grote braadpan met een beetje olie. Bak ze een beetje aan zodat ze iets zachter worden. Doe er vervolgens de italiaanse kruiden bij en de fijn gesneden verse koriander. Kruimel het bouillonblokje erbij en het water. Pureer met een staafmixer tot de gewenste dikte. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer in een kom met een klodder magere yoghurt in het midden en een stukje peterselie voor de sier. Maak af met een klein beetje vers gemalen zwarte peper bovenop.

Lekker met een broodje en diverse smeersels of als voorgerecht.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *